-
1
Verwarm de ovengrill. Week houten prikkers
in water om verbranden te voorkomen.
-
2
Rooster de paprika’s onder de grill tot
het vel zwart begint te worden en laat de
paprika’s afkoelen in een afgedekte kom
of plastic zak. Verwijder het vel en hak de
paprika’s, zonder zaadjes, in stukjes.
-
3
Verhit
de olie met de knoflook in een soeppan.
Voeg de paprika, tomaten, bouillon en azijn
toe en verwarm tegen de kook aan.
-
4
Pureer
de soep. Laat afkoelen en zet tot gebruik
in de koelkast.
-
5
Verwarm de oven voor op
200ºC. Snijd 4 cirkels van circa 5 cm Ø uit
het bladerdeeg. Bestrijk ze met water en
bestrooi met sesamzaad.
-
6
Snijd driehoekjes
als bloemblaadjes uit de rest van het deeg
en plak ze niet te dicht bij elkaar met water
rondom de cirkels. Steek er een satéprikker
in als steeltje en bak de bloemen in de oven
in 8-10 minuten goudbruin.
-
7
Roer de kip en
bosui vlak voor het serveren door de soep.
Verdeel de soep over (hoge) bekers en
steek er een bloemprikker in.
wijnadvies
De gazpacho loopt
op rolletjes met een droge witte
Huiswijn, Jean Sablenay Sauvignon
Blanc of Green Grüner Veltliner.