eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Paprikapesto met geitenkaas

Paprikapesto met geitenkaas

ingrediënten


20 min
125 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

225 gram geroosterde rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 2 Meng ze met de knoflook, paprika, chilipoeder en geitenkaas en pureer met een staafmixer of keukenmachine, terwijl je de olijfolie in een straaltje toevoegt. Pas op: pureer niet helemaal fijn.
  • 3 Bewaar de pesto in een schone pot in de koelkast of serveer direct.

bereidingstip

Vervang de pijnboompitten door pittenmix of zonnebloempitten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1650 kcal
vet 163 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté