eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Paprikapesto met ricotta

Paprikapesto met ricotta

ingrediënten


15 min
3 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

50 gram ricotta
1 snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

250 gram geroosterde rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer met de knoflook, paprika’s, cayennepeper, ricotta en zout.
  • 2 Giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed.
  • 3 Lekker bij geroosterd vlees zoals lamsvlees en biefstuk of bij vleeswaren als rosbief en carpaccio.

bereidingstip

Combineer de geroosterde paprika’s in dit recept met zongedroogde tomaatjes.. Vervang de ricotta door zachte geitenkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 71 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 24 gram