4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Paprikasoep basisrecept

Paprikasoep basisrecept

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

800 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes knoflook
250 gram mini-trospruimtomaten
1 theelepels gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s in stukken en de uien grof. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat en meng er de olie en rozemarijn door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om en leg de tomaatjes ertussen.
  • 2 Doe de geroosterde groenten in een soeppan, maar houd de tomaatjes apart. Voeg de tomatenblokjes, bouillonblokjes, het (gerookte-)paprikapoeder en 750 ml water toe. Laat 5 min. zachtjes koken.
  • 3 Spoel intussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op de warmtebron, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 3 min.
  • 4 Schep de soep in kommen, leg de tomaatjes erin en verkruimel de feta erboven.

bereidingstip

• In plaats van feta kun je de soep ook met grofgesneden gekookt ei garneren. <br/> • Een lekker romige tomatensoep zonder room? Week en pureer dan cashewnoten tot een gladde ‘room’. <br/> • Kook de soep wat langer, zodat er meer vocht verdampt en de soep vanzelf dikker wordt. . <h4>Variatietips</h4> • Courgette zijn een goede toevoeging aan de soep.<br/> • Van deze soep een hoofdgerecht maken? Maak dan bijvoorbeeld de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/paprikasoep-met-rundvlees-en-kidneybonen/">paprikasoep met rundvlees en kidneybonen</a>. . <h4>Hoe breng je paprikasoep op smaak en met welke kruiden?</h4> • Komijn en knoflook zorgen voor extra smaak aan je soep.<br/> • Chilivlokken zorgen voor extra pit.<br/> • Welke kruiden doe je in je paprikasoep? Tijm, rozemarijn en oregano.<br/> • Romigere soep maken? Voeg dan een beetje room of crème fraîche toe. <br/> • Paprika’s ontvellen voor de soep of niet, en waarom? Dat is een persoonlijke keuze. Het vel is wat taaier, maar sommige mensen houden daarvan. Er zitten ook extra vezels in het vel. . <h4>Is paprikasoep gezond?</h4> Over het algemeen is zelfgemaakte paprikasoep goed voor je. Paprika’s zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten en zijn ook caloriearm. Het schilletje van de paprika zit vol met extra vezels die goed zijn voor je darmen. Voeg ook gerust extra groenten toe voor een gezondere soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 559 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 27 gram