4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Paprikasoep met pestocrostini

Paprikasoep met pestocrostini

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 potje pesto

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 5-6 minuten mee.
  • 2 Roer de tijm erdoor en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 3 Verwarm de ovengrill.
  • 4 Bestrijk de broodrepen met de pesto en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • 5 Zet het brood onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
  • 6 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel de soep over 4 kommen. Schep 1 eetlepel crème fraîche erin en serveer met de pestocrostini.

bereidingstip

Vervang de pesto door kruidenboter.. Snijd een (punt)paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en gril in de oven tot de randjes een beetje gaan blakeren. Leuk als garnering bij de soep.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Franse cabernet van Jean Sablenay, Spaanse Vega Libre of Chileense Que Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate