- 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 5-6 minuten mee.
- 2 Roer de tijm erdoor en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes circa 10 minuten.
- 3 Verwarm de ovengrill.
- 4 Bestrijk de broodrepen met de pesto en bestrooi met Parmezaanse kaas.
- 5 Zet het brood onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
- 6 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
- 7 Verdeel de soep over 4 kommen. Schep 1 eetlepel crème fraîche erin en serveer met de pestocrostini.
bereidingstip
Vervang de pesto door kruidenboter.. Snijd een (punt)paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en gril in de oven tot de randjes een beetje gaan blakeren. Leuk als garnering bij de soep.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Franse cabernet van Jean Sablenay, Spaanse Vega Libre of Chileense Que Mas.