4 personen
eenvoudig
150 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Paprikasoep met rundvlees en rode wijn

Paprikasoep met rundvlees en rode wijn

ingrediënten


150 min
4 personen
kruidenkaas

dit product is niet beschikbaar

tomatentapenade

dit product is niet beschikbaar

olijventapenade
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

400 gram runderpoelet

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten mee.
  • 4 Giet de wijn en bouillon erbij en laat de soep met het deksel op de pan 1,5-2 uur zachtjes koken tot het vlees zacht is.
  • 5 Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de paprika en kruiden toe.
  • 6 Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • 7 Serveer met stokbrood, tapenade en kruidenkaas.

bereidingstip

Vervang de tomatenpuree door 1 blik gepelde tomaten (met sap) en neem 1,2 l vleesbouillon.. Maak de soep iets pittiger en voeg 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes, toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 34 gram