gemiddeld
15 min.
lunch
recepten Paprikataartje met ricotta

Paprikataartje met ricotta

ingrediënten


15 min
eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën oud brood

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 taartvormpjes

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed met het deeg. Prik de deegbodems in met een vork. Bestrooi met paneermeel.
  • 2 Verdeel de paprikareepjes over het deeg.
  • 3 Klop de eieren los met de ricotta, tijm, rozemarijn, zout en peper. Giet het ricottamengsel over de paprika.
  • 4 Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar (35-40 minuten voor een grote taart).
  • 5 Meng de rucola met de olie, azijn, zout en peper. Serveer de taartjes met een pluk rucola erop.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 12 gram
recalls | bekijk ze hier!