4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Parelhoen met garnalen

Parelhoen met garnalen

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

25 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

400 gram parelhoenfilets

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de parelhoenfilet met zout en peper. Maal de amandelen met de sherry, de knoflook, de chocolade, de cayennepeper en de helft van de peterselie tot een gladde massa. Zet dit apart.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de parelhoenfilets rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Fruit de sjalotjes in het bakvet. Meng de tomatenblokjes, wijn en kippenbouillontablet erdoor en stoof zachtjes 5 minuten.
  • 4 Schep de amandelmassa erdoor en leg de parelhoenfilets in de saus. Laat ze hierin 8 minuten garen.
  • 5 Hak de rest van de peterselie. Schep de helft van de garnalen door de saus.
  • 6 Serveer de parelhoenfilets met de saus. Leg de rest van de garnalen bestrooid met peterselie op het vlees.
  • 7 Lekker met rijst met gebakken reepjes serranoham en diepvriestuinbonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes