4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Parijse aardappeltjes

Parijse aardappeltjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

meloenbolletjessteker

  • 1 Schep met een meloenbolletjessteker of parissieneboor kleine balletjes uit de aardappels. Schep ruim, zodat je echt mooie balletjes krijgt. Als je te dicht op elkaar boort dan worden ze niet rond.
  • 2 Blancheer de aardappelballetjes 2 minuten in kokend water met zout. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de balletjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Voeg de boter toe en bak nog 3 minuten verder. Roer de peterselie erdoor en serveer direct. Lekker met kabeljauw en gekookte worteltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram