4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Parijse uiensoep

Parijse uiensoep

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram brie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

4 dikke sneeën stokbroden
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en fijngehakte teentjes knoflook op een lage stand. Laat circa 10 minuten zachtjes smoren.
  • 2 Blus af met de wijn en kook iets in. Bestrooi met de bloem en roer goed. Laat 1 minuut garen. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij en kook zachtjes circa 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
  • 3 Verwarm de ovengrill en rooster het stokbrood kort onder de grill. Halveer het overgebleven teentje knoflook en wrijf het brood ermee in. Bestrijk het brood met de mosterd en leg de plakjes brie erop.
  • 4 Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg het sneetje stokbrood erop en laat de kaas smelten onder de grill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté