8 personen
uitdagend
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Paris-Brest

Paris-Brest

ingrediënten


60 min
8 personen
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

vershoudfolie

spuitzak

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC. Begin met de praliné en rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 2 Verwarm de suiker met een scheutje water in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamel ontstaat. Meng de hazelnoten erdoor en stort de hazelnootpraliné op bakpapier. Laat afkoelen. Breek in stukken, maal in een keukenmachine fijn en houd apart.
  • 3 Breng voor de banketbakkersroom het vanillemerg met de melk en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en meng de bloem erdoor.
  • 4 Giet een scheutje melk bij dit mengsel, schenk dit in de pan en roer goed. Kook al roerend zachtjes 3-4 minuten.
  • 5 Giet de banketbakkersroom op een met water omgespoelde bakplaat, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen.
  • 6 Breng voor het soezenbeslag de melk met 100 ml water, de boter, suiker en 1/2 theelepel zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar 3-4 minuten.
  • 7 Neem de pan van de warmtebron en roer één voor één de eieren erdoor tot het beslag glanst.
  • 8 Vul de spuitzak met gladde spuitmond met dit beslag en spuit grote cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit zo’n zelfde cirkel bovenop de eerste cirkels.
  • 9 Bak de ringen in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de oven.
  • 10 Klop voor de botercrème de boter met 2 eetlepels poedersuiker luchtig. Schep de banketbakkersroom in gedeelten door de botercrème en meng de praliné erdoor.
  • 11 Snijd de soezenringen met een kartelmes horizontaal doormidden. Vul de spuitzak met gekartelde spuitmond met de banketbakkerscrème en spuit dit op de onderste laag van de ringen.
  • 12 Zet de bovenste delen erop en bestuif de Paris-Brest royaal met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 11 gram