4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Parma’s met paprika-tomatensalade

Parma’s met paprika-tomatensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

3 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 Italiaanse gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg steeds 2 plakken parmaham kruislings op elkaar op het werkvlak. Leg in het midden van elk kruis een plak mozzarella en bestrooi deze met oregano en peper.
  • 2 Kneed het gehakt door met de gehaktkruiden en verdeel in 4 gelijke balletjes. Druk de balletjes met vochtige handen plat en leg ze op de mozzarella.
  • 3 Vouw de uiteinden van de ham stevig om de vulling heen en leg de bollen in de ovenschaal. Bak de parma’s in de oven in circa 10 minuten gaar.
  • 4 Snijd intussen de uien, tomaten en paprika’s in gelijke stukken en schud ze in een schaal om met de munt, olie en azijn.
  • 5 Breng deze salade op smaak met zout en peper. Serveer de parma’s met paprika-tomatensalade. Lekker met focacciabrood.

bereidingstip

Zorg bij dit recept ervoor dat je de bol stevig inpakt in de ham en leg met de naad naar beneden in de ovenschaal. Dan blijft alle gehaktvulling netjes in de bol.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté