4 personen
uitdagend
40 min.
hoofdgerecht
recepten Parmaschnitzels in groenekool

Parmaschnitzels in groenekool

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram rietsuiker
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

400 gram varkensschnitzels
8 bladeren groene kolen
8 bladeren savooiekolen

benodigdheden

4 cocktailprikkers

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de koolbladeren 1 minuut. Giet ze af en laat afkoelen in koud water. Snijd de harde kern weg maar laat de bladeren heel.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Sla de schnitzels wat platter (of vraag de slager dat te doen) en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Bekleed ze met 2 plakken parmaham.
  • 3 Leg de koolbladeren twee aan twee op het werkblad en leg hierop de schnitzel. Rol ze samen op en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal. Steek eventueel vast met cocktailprikkers.
  • 4 Schenk de witte wijn erlangs en verdeel de boter erover. Dek af met aluminiumfolie en bak circa 20 minuten in de oven. Neem de laatste 5 minuten het folie weg.
  • 5 Laat intussen de pastinaak met de boter en suiker in 20 minuten op een lage stand karamelliseren met het deksel op de pan. Roer af en toe en breng de pastinaak op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 6 Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 31 gram