4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kant-en-klare tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze een half uur staan. Spoel ze dan af met water en dep ze goed droog.
  • 2 Bestuif de plakken lichtjes met bloem. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de plakken aubergine om en om bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep een paar lepels tomatensaus in een ovenschaal en bedek met een laag aubergineplakken.
  • 4 Verdeel wat mozzarella en Parmezaanse kaas erover, een paar basilicumblaadjes en weer wat tomatensaus.
  • 5 Herhaal dit een paar keer en eindig met Parmezaanse kaas.
  • 6 Zet de schotel in de oven en bak hem in circa 20 minuten mooi bruin. Lekker met knapperig brood en een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté