4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta alla norma

Pasta alla norma

ingrediënten


25 min
4 personen
2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de helft van de aubergineblokjes in 6-8 min. goudgeel en gaar. Schud ze op een bord. Bak zo ook de rest van de aubergine in nog 2 el olie.
  • 3 Verhit in een hapjespan de overige 2 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat de saus op een lage stand 10 min. zachtjes koken. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 4 Giet de penne af. Schep de pasta en aubergine door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de ricotta in bergjes over de pasta en bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum.

bereidingstip

Fruit voor extra pit met de knoflook 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 483 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 18 gram