- 1 Meng het gehakt in een kom met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met zout en peper.
- 2 Vorm er kleine gehaktballetjes van.
- 3 Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook de pasta al dente af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
- 4 Verwarm ondertussen in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak er rondom de gehaktballetjes mooi goudbruin in.
- 5 Voeg de wortel en de paprika toe, laat even meebakken en blus dan af met de tomatensaus.
- 6 Dek de pan af met een deksel en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg na 10 minuten de kerstomaatjes toe. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
- 7 Dresseer de spaghetti in een diep bord en schep er de gehaktballetjes met lekker wat saus overheen.
- 8 Bestrooi met de kaas en garneer eventueel met een takje basilicum.