4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta bolognese met groene salade

Pasta bolognese met groene salade

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels magere yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte druiven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

100 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

100 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram penne

dit product is niet beschikbaar

250 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse basilicum
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine courgette

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

4 bospenen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • 3 Schep het gehakt erbij en roerbak dit tot het rul is.
  • 4 Voeg de courgette, tomaten met sap en balsamicoazijn toe en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 5 Kook intussen de pasta beetgaar. Serveer de pasta met de saus en de basilicum.
  • 6 Rooster voor de salade de noten in een droge hete koekenpan.
  • 7 Besprenkel de avocado met citroensap en meng met de sla en de druiven.
  • 8 Roer de rest van de ingrediënten tot een dressing. Verdeel deze over de salade en bestrooi met de noten.
  • 9 Serveer de salade bij de pasta bolognese.

bereidingstip

Breid de salade uit met gorgonzola of geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 30 gram