4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta Carbonara met rookworst en Goudse kaas

Pasta Carbonara met rookworst en Goudse kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bij voorbeeld in de magnetron). Snijd de worst in schuine plakken.
  • 2 Scheid twee eieren in dooiers en witten en roer een heel ei en twee dooiers (de twee eiwitten die overblijven worden niet gebruikt) los met de crème fraîche. Roer er circa 100 gram van de geraspte kaas, wat peper en de bieslook door.
  • 3 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Doe de pasta terug in de pan.
  • 4 Bak intussen in een koekenpan met een dikke bodem de plakken worst met de spekblokjes tot het spek knapperig is en de worst een krokant korstje heeft gekregen.
  • 5 Schep het eimengsel door de hete pasta en laat 1 minuut op het vuur staan. Doe de pasta in een voorverwarmde schaal, schep er de worst en het spek op en bestrooi met de bieslook en de resterende geraspte kaas.

wijnadvies

Kies voor een wijn van de druivensoort Chardonnay: witte Bourgogne, witte Mâcon of een Chardonnay van het type Vino da Tavola uit Italië (12°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 920 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 39 gram