- 1 Wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bij voorbeeld in de magnetron). Snijd de worst in schuine plakken.
- 2 Scheid twee eieren in dooiers en witten en roer een heel ei en twee dooiers (de twee eiwitten die overblijven worden niet gebruikt) los met de crème fraîche. Roer er circa 100 gram van de geraspte kaas, wat peper en de bieslook door.
- 3 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Doe de pasta terug in de pan.
- 4 Bak intussen in een koekenpan met een dikke bodem de plakken worst met de spekblokjes tot het spek knapperig is en de worst een krokant korstje heeft gekregen.
- 5 Schep het eimengsel door de hete pasta en laat 1 minuut op het vuur staan. Doe de pasta in een voorverwarmde schaal, schep er de worst en het spek op en bestrooi met de bieslook en de resterende geraspte kaas.
wijnadvies
Kies voor een wijn van de druivensoort Chardonnay: witte Bourgogne, witte Mâcon of een Chardonnay van het type Vino da Tavola uit Italië (12°C).