4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta & fagioli

Pasta & fagioli

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

150 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram cannellinibonen
400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

1 pak gezeefde tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

125 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 1 minuut. Voeg de spekreepjes toe en bak deze knapperig.
  • 2 Voeg de bouillon, gezeefde tomaten, alle bonen, rozemarijn en laurier toe en roer door. Laat de soep circa 20 minuten pruttelen.
  • 3 Kook vervolgens de pasta in circa 7 minuten gaar in de soep. Voeg de basilicum toe en serveer in diepe borden. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Eet je deze pasta & fagioli buiten Napels, dan zitten er geen cannellini- maar borlottibonen in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 23 gram