4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta in romige preisaus met courgette en kip

Pasta in romige preisaus met courgette en kip

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram preien

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de helft van de boter in een steelpan en bak de prei met de helft van de knoflook 5 min. op een matige stand. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op een lage stand met de deksel op de pan 10 min. garen.
  • 2 Verhit intussen de rest van de boter in koekenpan en bak de kip met de rest van de knoflook, ¾ van de tijm, zout en peper 5 min. op een middelhoge stand. Voeg de courgette toe en bak 10 min. mee. Schep regelmatig om.
  • 3 Neem de prei van de warmtebron, voeg de ricotta toe en pureer met een staafmixer tot een romige saus. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
  • 4 Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng door de preisaus. Schep de kip en courgette erdoor, breng op smaak met peper, bestrooi met de pecorino en de rest van de tijm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 589 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 23 gram