4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta kip-parmezaan

Pasta kip-parmezaan

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
300 gram fusilli

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.29
2 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.59
400 gram kipdijfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.94
500 gram gezeefde tomaten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
75 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99
1 bol mozzarella

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.75
4 eetlepels panko

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.69
15 gram basilicum

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar verkort de kooktijd met 1 min. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Snijd intussen de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilets in blokjes.
  • 3 Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op een middelhoge stand. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur rondom goudbruin.
  • 4 Voeg de gezeefde tomaten en 1/3 van de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de kip en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Doe de pasta in een ruime ovenschaal en schep de tomatensaus met kip erdoor. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Strooi de panko gelijkmatig over de bovenkant.
  • 6 Bak in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met blaadjes basilicum.

bereidingstip

Bak of gril de kipdijfilets eerst goed aan voor een volle, hartige smaak. Meng daarna alles met de tomatensaus en gekookte pasta voordat het de oven in gaat. Zo warmt de hele schotel goed door. De panko en kaas zorgen voor een mooi krokant laagje.. <h4>Variatietips</h4> • Vervang de kip eens door kalkoen.<br/> • Vegetarisch? Gebruik vegetarische kipstukjes of gegrilde aubergine in plaats van vlees.<br/> • Voeg extra groenten toe aan de saus, zoals courgette, paprika of spinazie. . <h4>Kip en pasta</h4> Soms hoor je dat pasta met kip ‘niet Italiaans’ is, maar in deze versie – een klassieker uit de Italiaanse-Amerikaanse keuken – bewijst dat kip heel goed met pasta kan! Kip en pasta vormen een heerlijke combinatie, zeker met tomatensaus, kaas en krokante topping. Doen dus! Bak of gril de kip eerst zodat die lekker sappig blijft en kook intussen de pasta. Meng de kip dan door de pasta en saus. . <h4>Serveertip</h4> Serveer deze ovenschotel warm, direct uit de oven. Lekker met een frisse groene salade of geroosterde groenten erbij. Ook goed: wat knapperig brood om in de saus te dippen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 43 gram