ovenschaal
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
Bak of gril de kipdijfilets eerst goed aan voor een volle, hartige smaak. Meng daarna alles met de tomatensaus en gekookte pasta voordat het de oven in gaat. Zo warmt de hele schotel goed door. De panko en kaas zorgen voor een mooi krokant laagje.. <h4>Variatietips</h4> • Vervang de kip eens door kalkoen.<br/> • Vegetarisch? Gebruik vegetarische kipstukjes of gegrilde aubergine in plaats van vlees.<br/> • Voeg extra groenten toe aan de saus, zoals courgette, paprika of spinazie. . <h4>Kip en pasta</h4> Soms hoor je dat pasta met kip ‘niet Italiaans’ is, maar in deze versie – een klassieker uit de Italiaanse-Amerikaanse keuken – bewijst dat kip heel goed met pasta kan! Kip en pasta vormen een heerlijke combinatie, zeker met tomatensaus, kaas en krokante topping. Doen dus! Bak of gril de kip eerst zodat die lekker sappig blijft en kook intussen de pasta. Meng de kip dan door de pasta en saus. . <h4>Serveertip</h4> Serveer deze ovenschotel warm, direct uit de oven. Lekker met een frisse groene salade of geroosterde groenten erbij. Ook goed: wat knapperig brood om in de saus te dippen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 560 kcal |
vet | 19 gram |
verzadigd vet | 8 gram |
koolhydraten | 45 gram |
eiwit | 43 gram |
WEB01-SPAR-PU