4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met asperges en roquefort

Pasta met asperges en roquefort

ingrediënten


15 min
4 personen
15 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram roquefort
150 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges
300 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Snijd de onderkant van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  • 2 Verhit de olie en roerbak hierin de asperges met de knoflook circa 4 minuten. Roer de crème fraîche erdoor.
  • 3 Giet de penne af en bewaar wat kookvocht. Voeg de penne toe aan de asperges en meng goed. Voeg naar wens wat kookvocht toe en roer de helft van de roquefort erdoor. Verdeel de pasta over 4 kommen. Bestrooi met de rest van de kaas en de bieslook.

bereidingstip

Vervang de roquefort in dit recept door gorgonzola of neem zachte geitenkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 16 gram