4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met boerenkool en spek

Pasta met boerenkool en spek

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

350 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar

350 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan en voeg de olijfolie toe.
  • 2 Fruit de ui circa 5 minuten op lage stand en voeg dan de knoflook en tijm toe. Kook de pasta ondertussen beetgaar.
  • 3 Schep de boerenkool door de uien en knoflook en roerbak op middelhoge stand circa 5 minuten tot de kool geslonken en nog helder groen is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Giet de pasta af en bewaar een paar lepels van het kookvocht. Schep eerst de pasta en de spekjes door de boerenkool en vervolgens de kaas plus wat kookvocht om het geheel smeuïg te maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 27 gram