2 personen
hoofdgerecht
home recepten pasta met champignons en kip

pasta met champignons en kip

ingrediënten


2 personen
2 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels zure room
1 snufje zout
1 snufje peper
1 handje verse basilicum
1 middelgrote courgette
200 gram champignons
1 blokje kippenbouillon
1 stuk kipfilet
150 gram pasta penne

  • 1 Breng 500 ml water in een pannetje aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon erbij, zodat het kan oplossen.
  • 2 Kook de kip op middelhoog vuur 10 minuten, tot de kip mooi gaar is en snijd het vervolgens in stukjes. Kook ondertussen in een andere pan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Snijd de champignons in plakjes en de courgette in reepjes en bak dit even aan in een koekenpan of wok met olie. Breng de champignons en courgette op smaak met peper, zout en gescheurde blaadjes basilicum.
  • 4 Meng de gekookte kip door het champignonmengsel en roer de zure room hierdoor.
  • 5 Serveer de pasta met het champignonmengsel en garneer met grof geraspte Parmezaanse kaas.