4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

250 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tuinbonen, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger de velletjes van de tuinbonen (dubbeldoppen).
  • 2 Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Verwarm 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de knoflook, de bosui, de ansjovis en het citroenrasp.
  • 3 Schep de rest van de olie en de tomaten met de helft van de tijm erdoor en bak 3-4 minuten.
  • 4 Schep de pasta en de tuinbonen er luchtig door en verwarm even. Serveer de pasta bestrooid met de rest van de tijm.

wijnadvies

Muscadet doet het erg goed met ansjovis. Voor wie dat te droog vindt, is Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Nava Real Rueda een heerlijk alternatief. Beide smaken namelijk ook heerlijk bij de tuinboontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 20 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst