4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met kip, citroen en salie

Pasta met kip, citroen en salie

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram ricotta
500 gram penne

dit product is niet beschikbaar

500 gram volkoren penne

dit product is niet beschikbaar

1 kleine courgette

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bosje salie
150 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de schil van 1 citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de citroenen uit. Roer de pecorino door het citroensap. Snijd de salie fijn.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de helft van de salie met de kipreepjes. Bak de courgette de laatste 2 minuten mee. Voeg de citroenrasp, zout en peper toe.
  • 3 Kook de penne beetgaar en giet dan af. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de salieblaadjes. Schep de pasta met het citroensap en de kaas door de kipreepjes. Serveer op warme borden. Verdeel de overige salie met een schep ricotta over de pasta.

bereidingstip

Vervang de kipreepjes in dit recept door reepjes pancetta.. Neem tagliatelle in plaats van penne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 47 gram