- 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt korrelig en gaar. Roer tijdens het bakken de uiringen door het gehakt. Bestrooi alles met zout en peper. Schep het gehakt en de uiringen uit de pan.
- 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen snel knapperig en lichtbruin. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- 3 Doe het gehakt, de uiringen en de gezeefde tomaten bij de gebakken paddenstoelen en warm alles goed door.
- 4 Schep de uitgelekte pasta in een warm gemaakte schaal. Schep de saus door de pasta en garneer het gerecht met de gehalveerde tomaatjes en blaadjes salie of basilicum.
- 5 Lekker met een frisse groene salade.
wijnadvies
Een frisse rode Italiaanse is hier de aangewezen keuze (Bardolino, Valpolicella, Chianti etc.), maar een Zuid-Franse rode (Languedoc, Corbières, Roussillon) smaakt er ook goed bij.