4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met paddenstoelen-gehaktsaus

Pasta met paddenstoelen-gehaktsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
verse basilicum
verse salie
20 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

350 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram kalfsgehakt
200 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt korrelig en gaar. Roer tijdens het bakken de uiringen door het gehakt. Bestrooi alles met zout en peper. Schep het gehakt en de uiringen uit de pan.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen snel knapperig en lichtbruin. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 3 Doe het gehakt, de uiringen en de gezeefde tomaten bij de gebakken paddenstoelen en warm alles goed door.
  • 4 Schep de uitgelekte pasta in een warm gemaakte schaal. Schep de saus door de pasta en garneer het gerecht met de gehalveerde tomaatjes en blaadjes salie of basilicum.
  • 5 Lekker met een frisse groene salade.

wijnadvies

Een frisse rode Italiaanse is hier de aangewezen keuze (Bardolino, Valpolicella, Chianti etc.), maar een Zuid-Franse rode (Languedoc, Corbières, Roussillon) smaakt er ook goed bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 24 gram