2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met puntpaprika en gorgonzola

Pasta met puntpaprika en gorgonzola

ingrediënten


20 min
2 personen
75 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de paprika en rozijnen toe en bak een paar minuten op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de azijn toe en bak tot de azijn is verdampt en opgenomen door de rozijnen. Voeg de gorgonzola, roomkaas en wat kookwater van de pasta toe aan de saus. Roer tot de gorgonzola en roomkaas zijn gesmolten.
  • 3 Giet de pasta af, voeg toe aan de saus en verwarm nog circa 2 minuten, tot de pasta helemaal bedekt is met de saus.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 26 gram