4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met romige saus, beenham en oesterzwammen

Pasta met romige saus, beenham en oesterzwammen

ingrediënten


20 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

150 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verhit de boter en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de wijn en room toe en laat een paar minuten inkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg de hamreepjes toe. Laat niet verder koken.
  • 3 Kook de spaghetti beetgaar. Verhit tegelijkertijd de olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen en knoflook op hoge stand aan beide kanten mooi bruin. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Giet de spaghetti af en schep de roomsaus erdoor. Serveer in diepe borden en schep de oesterzwammen erbovenop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté