4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met roomsaus, doperwten en knapperige parmaham

Pasta met roomsaus, doperwten en knapperige parmaham

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Melkan Goudse jong belegen

dit product is niet beschikbaar

300 gram pasta

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter Melkan verse slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

200 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de olie in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de plakken ham om en om knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Blancheer de doperwten 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water. Fruit intussen de sjalot en dragon in het bakvet van de ham in een paar minuten glazig. Bestrooi met de bloem en bak kort mee.
  • 3 Blus af met de wijn en laat al roerend kort en zachtjes koken. Giet de slagroom erbij en breng opnieuw aan de kook. Kook de roomsaus 5 minuten op de laagste stand en breng op smaak met zout en peper. Schep de doperwten erdoor.
  • 4 Kook de pasta beetgaar en schep door de roomsaus. Verwarm nog 1 minuut. Verdeel de pasta met saus over 4 diepe borden en maal peper erover. Verkruimel de ham over de pasta en bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Lekker met een salade van rucola, reepjes zongedroogde tomaat en uienringen.. Vervang de wijn in dit recept door bouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 975 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 35 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 33 gram