4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met salami en bleekselderij

Pasta met salami en bleekselderij

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

8 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

300 gram salami

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de plakken salami in kleine blokjes. Bak de ui in boter zacht en glazig.
  • 2 Kook de bleekselderij ongeveer 5 minuten. Laat uitlekken. Kook de pasta in iets gezouten water beetgaar.
  • 3 Verwarm, terwijl de pasta kookt, de slagroom en roer de bleekselderij, de gebakken ui en de salamiblokjes erdoor.
  • 4 Doe de uitgelekte pasta in een verwarmde schaal. Roer de saus door de pasta. Strooi er komijnzaad over.

wijnadvies

Heerlijk met een droge rosé erbij, uit bijvoorbeeld Italië, de Provence of de Loire (9-11ºC). Of stap over op een witte Italiaanse Soave of Orvieto (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 29 gram