4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met spinazie en spekjes

Pasta met spinazie en spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

40 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

350 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudgeel en schud op een bord
  • 2 Bak in een hapjespan de spekreepjes krokant. Voeg de olie en spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken. Schep de roomkaas erdoor en warm door. Giet de pasta af.
  • 3 Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

Kook de pasta net beetgaar. Zo neemt hij de romige saus beter op zonder te zacht te worden. . <h4>Spinaziepasta gezonder maken</h4> Pasta met spinazie is een makkelijke manier om meer groenten te eten. Courgette, tomaat of champignons gaan goed samen met de spinazie. Wil je de pasta wat lichter? Kies roomkaas light of gebruik minder roomkaas. . <h4>Spinazie combineren</h4> Soms wordt gezegd dat spinazie niet samen mag met andere nitraatrijke groenten, of niet opnieuw mag worden opgewarmd. In werkelijkheid is dat geen probleem, mits je spinazie snel laat afkoelen, goed bewaart en binnen 2 dagen opeet. Combineren en opwarmen kan dus gewoon! . <h4>Variatietips</h4> • Vervang de roomkaas door kruidenroomkaas.<br/> • Bak 2 fijngesneden teentjes knoflook mee met de spinazie.<br/> • Een heerlijk alternatief voor spekjes: blokjes <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pasta-met-zalm-en-spinazie/">zalm door de pasta met spinazie</a>.<br/> • Ga vega en kies (voor een keer) voor plantaardige spekjes. . <h4>Spinaziepasta bewaren</h4> • In een goed afgesloten bakje kun je overgebleven spinaziepasta nog 2 dagen bewaren. Laat de spinaziesaus goed afkoelen, voordat je de pasta in de koelkast zet.<br/> • Je kunt pasta met spinazie invriezen, maar houd er rekening mee dat de structuur verandert. De pasta wordt na het ontdooien vaak zachter en minder stevig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 839 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 28 gram