2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met tonijn, kerstomaten en rucola

Pasta met tonijn, kerstomaten en rucola

ingrediënten


25 min
2 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik tonijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

250 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta in ca. 8 minuten beetgaar en giet deze af. Snijd de rucola iets kleiner.
  • 2 Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Schep versgemalen peper, zout, tonijn en cherry-/kerstomaatjes erdoor. Warm goed door.
  • 3 Voeg de pasta toe en warm weer goed door. Meng de rucola erdoor en bestrooi het gerecht met kappertjes.

wijnadvies

Vormt een smakelijke combinatie met elke frisse, mediterrane witte of roséwijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 37 gram