4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met vis en venkel

Pasta met vis en venkel

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes sardines

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke rozijnen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Kook de pasta beetgaar en giet af.
  • 3 Kook de venkel circa 3 minuten, giet af en vang het kookvocht op.
  • 4 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Meng de ui met de rozijnen, de helft van de pijnboompitten, de helft van de ansjovis, de helft van de sardines en een beetje kookvocht van de pasta.
  • 5 Schep de pasta er luchtig door. Verdeel de rest van de ansjovis en sardines erover. Bestrooi met de peterselie en de overige pijnboompitten. Garneer met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 23 gram