- 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de wortel circa 15 minuten tot deze zacht en licht gekleurd is.
- 2 Voeg de knoflook toe en bak op een lage stand circa 5 minuten mee. Voeg de room toe.
- 3 Kook intussen de spaghetti beetgaar en voeg deze met 250-350 ml kookvocht toe aan de wortelsaus. Verwarm de pasta al roerend circa 4 minuten mee, tot de saus iets is ingedikt en de pasta de saus goed heeft opgenomen.
- 4 Neem de pan van de warmtebron en voeg de citroenrasp en -sap toe. Roer goed door.
- 5 Draai de pasta op een grote (vlees)vork en leg vervolgens voorzichtig op de borden. Bestrooi met de kaas en serveer direct.
bereidingstip
Voeg voor een twist aan dit recept 2 theelepels komijnzaad toe aan de saus.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.