4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met wortelspaghetti en roomsaus

Pasta met wortelspaghetti en roomsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

375 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

600 gram wortelspaghetti
8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de wortel circa 15 minuten tot deze zacht en licht gekleurd is.
  • 2 Voeg de knoflook toe en bak op een lage stand circa 5 minuten mee. Voeg de room toe.
  • 3 Kook intussen de spaghetti beetgaar en voeg deze met 250-350 ml kookvocht toe aan de wortelsaus. Verwarm de pasta al roerend circa 4 minuten mee, tot de saus iets is ingedikt en de pasta de saus goed heeft opgenomen.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron en voeg de citroenrasp en -sap toe. Roer goed door.
  • 5 Draai de pasta op een grote (vlees)vork en leg vervolgens voorzichtig op de borden. Bestrooi met de kaas en serveer direct.

bereidingstip

Voeg voor een twist aan dit recept 2 theelepels komijnzaad toe aan de saus.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté