4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de zalmfilets in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn.
  • 2 Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de zalmblokjes in 2-3 min. rondom lichtbruin. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Fruit de ui en knoflook 2 min. in het bakvet van de zalm. Voeg de overige 2 el olie en spinazie toe. Roerbak 2-3 min. tot de spinazie iets is geslonken.
  • 4 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 5 Roer de crème fraîche door de spinaziesaus. Giet de pasta af en schep deze samen met de zalm erdoor.
  • 6 Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

Kook de tagliatelle al dente, zodat de pasta stevig blijft in de romige saus. Je kunt zowel verse zalmfilet gebruiken als gerookte zalm. Voeg gerookte zalm pas op het laatst toe, zodat hij niet uitdroogt. . <h4>Variatietips</h4> • Gebruik volkorenpasta voor extra vezels.<br/> • Voeg extra groenten toe zoals courgette, sugar snaps of broccoli.<br/> • Vervang de crème fraîche door roomkaas met kruiden.<br/> • Maak het gerecht pittiger met een snuf chilivlokken. . <h4>Serveertip</h4> Serveer de pasta bestrooid met fijngesneden dille of peterselie. Ook lekker: rasp er wat verse Parmezaanse kaas over. Een frisse groene salade met citroendressing maakt de maaltijd compleet. . <h4>Zalmcombinaties</h4> • Spinazie met zalm is een klassieke combinatie, maar ook courgette, doperwten, broccoli of aspergetips passen er goed bij. Roer ze mee in de saus of serveer ernaast.<br/> • Zalm gaat goed samen met romige sauzen, citroen, dille en knoflook. Crème fraîche maakt het geheel fris en zacht van smaak. <br/> • De lekkerste pasta bij zalm? Tagliatelle, linguine of penne zijn goede keuzes. Ze geven genoeg beet en combineren mooi met deze vis en romige sauzen. . <h4>Pasta met zalm bewaren</h4> Restjes kun je maximaal 1 dag in de koelkast bewaren. Verwarm langzaam op laag vuur of in de magnetron. Let op: verwarm zalm niet te lang mee, anders droogt de vis uit. . <h4>Tagliatelle: gemaakt voor saus!</h4> Tagliatelle is ideaal voor romige of dikkere sauzen, zoals deze crème-fraîche-spinaziesaus. De brede linten nemen de saus goed op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Biologische huiswijn rood 1 liter Biologische huiswijn rood 1 liter