2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

ingrediënten


bestellen
25 min
2 personen
handje verse basilicum
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram tagliatelle

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.89
200 gram penne

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
300 gram zalmfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 13.18
1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.00
4 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
300 gram spinazie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.95
2 eetlepels pijnboompitten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.39
125 milliliter crème fraîche

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
125 milliliter demi crème fraîche

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.65

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Besprenkel de zalm met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de zalm in 2-3 minuten rondom lichtbruin. Schep de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 2 Fruit de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de rest van de olijfolie en spinazie toe en roerbak totdat de spinazie iets geslonken is.
  • 3 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 4 Meng de helft van de basilicumblaadjes door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en meng de crème fraîche erdoor. Schep de pasta en zalm erdoor.
  • 5 Bestrooi de pasta met de pijnboompitten en de rest van de basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1205 kcal
vet 73 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 53 gram