2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

ingrediënten


25 min
2 personen
125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

handje verse basilicum
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram penne

dit product is niet beschikbaar

200 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Besprenkel de zalm met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de zalm in 2-3 minuten rondom lichtbruin. Schep de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 2 Fruit de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de rest van de olijfolie en spinazie toe en roerbak totdat de spinazie iets geslonken is.
  • 3 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 4 Meng de helft van de basilicumblaadjes door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en meng de crème fraîche erdoor. Schep de pasta en zalm erdoor.
  • 5 Bestrooi de pasta met de pijnboompitten en de rest van de basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1205 kcal
vet 73 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 53 gram