- 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer de tomaatjes.
- 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipfiletblokjes in 4 min. lichtbruin en gaar. Schep de pesto erdoor en bak 1 min. mee.
- 3 Voeg de tomaatjes en de kookroom toe. Verwarm de pastasaus 5 min. op een lage stand.
- 4 Giet de penne af. Meng de pasta door de saus. Breng op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.
bereidingstip
Nog sneller? Voor een extra snelle pasta pesto neem je 300 g gebakken kipreepjes (bakje à 150 g). Deze zijn al gaar, waardoor je de kip niet eerst hoeft voor te bakken. . <h4>Pasta pesto met kip – dit heb je nodig</h4> • Pasta natuurlijk. Fusilli, penne (rigate) en spaghetti zijn favoriete keuzes.<br/> • Pesto: uit een potje, koelvers of zelfgemaakt.<br/> • Kip: in dit recept kozen we kipfilet maar ook stukjes kipdijfilet kunnen prima. Bak die wat langer om ze mals en gaar te maken. Ook lekker: stukjes gerookte kip door de saus. Of probeer kipgehakt en bak deze eerst rul en gaar voor je de pesto toevoegt.<br/> • Liever vegetarisch? Vervang de kipfilet door 400 g champignons in plakjes. . <h4>Moet je de kip eerst marineren? </h4> Nee dat hoeft niet! De pesto geeft smaak aan de kip in dit gerecht. Kruid de kipblokjes eventueel eerst met zout en peper en bak ze niet te lang, dan blijven ze lekker mals. De kip stooft helemaal gaar in de saus en neemt de heerlijke smaken op. . <h4>Wat is lekker in pasta pesto met kip?</h4> • Geef de pasta pesto net wat extra smaak door kerstomaatjes toe te voegen. Gehalveerd, rauw of geroosterd.<br/> • Ook lekker: gegrilde groenten zoals paprika, courgette of aubergine door de saus<br/> • Bestrooi de pasta met rucola voor een knapperige, pittige topping.<br/> • Kort gekookte of gestoomde broccoli zorgt voor extra beet. Broccoli gaat perfect samen met pesto.