4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta pesto met groene groenten

Pasta pesto met groene groenten

ingrediënten


15 min
4 personen
2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

125 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

70 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

70 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 grote courgette

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de fusilli beetgaar en giet af. Verhit intussen 3 eetlepels olie en roerbak de broccoli, courgette en sperziebonen circa 8 minuten op middelhoge stand. Voeg de helft van de knoflook toe, neem de pan van de warmtebron en schep een paar keer om.
  • 2 Pureer de overige knoflook, amandelen, pijnboompitten, kaas, basilicum, azijn, suiker, peper en rest van de olijfolie tot een pesto.
  • 3 Roer de pesto door de pasta en meng goed. Schep de groenten erdoor.

bereidingstip

Voeg eventueel overgebleven groene kruiden, rucola of spinazie toe aan de pesto in dit recept.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1050 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 35 gram