4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta-pompoenschotel met tonijn en kappertjes

Pasta-pompoenschotel met tonijn en kappertjes

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

290 gram tonijn in olie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels oregano

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

300 gram pipe rigate

benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de pasta en pompoenblokjes over de ovenschaal.
  • 2 Schenk de tomatenblokjes erover. Bestrooi met de oregano. Rasp of pers de knoflook erboven en meng alles goed, zodat de pasta niet aan elkaar bakt in de oven.
  • 3 Voeg de slagroom en 200 ml water toe en meng nogmaals goed. Schep de tonijn met 2 el olijfolie uit het blikje voorzichtig erdoor. Bestrooi met de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Dek de schaal af met aluminiumfolie. Vouw goed dicht, zodat er geen vocht kan ontsnappen.
  • 5 Bak de pasta in de voorverwarmde oven in 40 min. gaar. Neem de schaal halverwege de baktijd uit de oven en schep de pasta voorzichtig om. Pas op voor de hete stoom! Vouw de aluminiumfolie weer goed dicht.

bereidingstip

Liever vegetarisch? Vervang de tonijn door 250 g uitgelekte kikkererwten uit blik.. Verwijder aan het eind van de oventijd de aluminiumfolie en bestrooi de pastaschotel met 100 g geraspte kaas. Laat de kaas in de oven of onder de ovengrill nog even smelten en lichtbruin kleuren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 617 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 25 gram