4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta roomtaart met kaas

Pasta roomtaart met kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels kant-en-klare dressing

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

200 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

200 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

400 gram schelpjespasta

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Kook de pastaschelpjes in ruim water met de bouillonblokjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Klop de eieren, de crème fraîche en kaas door elkaar en schep hier de pastaschepjes doorheen.
  • 3 Stort dit in de ingevette ovenschaal en bak de taart in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  • 4 Laat de taart 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
  • 5 Vermeng de sla met de bleekselderij en dressing en serveer bij de pastataart.

bereidingstip

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als je nog een restje kaas hebt liggen, rasp dit dan voor deze taart. Je kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart ‘quattro formaggi’ (4 kazen).. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté