online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta roomtaart met kaas

Pasta roomtaart met kaas

ingrediënten

400 gram schelpjespasta

2 groentebouillontabletten

4 eieren

200 milliliter crème fraîche

200 gram oude kaas

200 gram blauwe kazen

200 gram geitenkaas

150 gram gemengde sla

2 stengels bleekselderij

2 eetlepels kant-en-klare dressing


  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Kook de pastaschelpjes in ruim water met de bouillonblokjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Klop de eieren, de crème fraîche en kaas door elkaar en schep hier de pastaschepjes doorheen.
  • 3 Stort dit in de ingevette ovenschaal en bak de taart in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  • 4 Laat de taart 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
  • 5 Vermeng de sla met de bleekselderij en dressing en serveer bij de pastataart.

bereidingstip

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als je nog een restje kaas hebt liggen, rasp dit dan voor deze taart. Je kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart ‘quattro formaggi’ (4 kazen).


voedingswaarde

energie 840 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 33 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier