4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij

Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij

ingrediënten


25 min
4 personen
4 gerookte makreelfilets
50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter pesto

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

400 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta met zout beetgaar.
  • 2 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Verdeel de sinaasappelpartjes in stukjes.
  • 3 Roer het sinaasappelsap, citroensap, de pesto en olijfolie tot een dressing. Giet de pasta af en laat uitlekken.
  • 4 Schep de nog warme pasta met de sinaasappel en bleekselderijstukjes door de dressing en laat wat afkoelen.
  • 5 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Verdeel de makreel over de pastasalade en bestrooi met de pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté