- 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water. Laat uitlekken.
- 2 Halveer de tomaatjes en mozzarella. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten lichtbruin.
- 3 Meng de pasta met de pesto en schep de tomaatjes, mozzarella en rucola erdoor. Verdeel over borden of een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
bereidingstip
Deze pastasalade kun je goed een dag van tevoren maken. Ideaal zelfs. Zo trekken de smaken goed in. Bewaar de salade in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Voeg de rucola pas op het laatste moment toe.. <h4>Variatietips</h4> • Garneer de pastasalade met 100 g krokant gebakken parmaham.<br/> • Wil je variëren met verse kruiden? Blaadjes basilicum zijn een passende garnering. Of schep er grofgesneden platte peterselie door. <br/> • Vervang de mozzarella door stukjes zachte geitenkaas.<br/> • Voeg blokjes geroosterde paprika, zongedroogde tomaatjes of artisjokharten toe dat is extra lekker bij een pasta pesto salade.<br/> • Fan van vis? Maak de salade compleet met blokjes zalm of tonijn uit blik. De smaak van pesto past goed bij de vis. <br/> • Ook lekker: een handje doperwten door de salade. . <h4>Lekker bij pastasalade met pesto</h4> Deze salade past goed bij de barbecue, heerlijk bij gegrild vlees of vis of een geroosterde groentenspies. Ook een goed bijgerecht bij een (vegetarische) burger. Pesto over? Bij pesto past van alles: schep het op tomaten en mozzarella voor een snelle caprese, gebruik het als smaakmaker voor een sandwich met parmaham of als dressing voor over een salade met avocado en rucola. <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zalmfilet-met-pesto-en-groene-asperges/">Zalm en pesto</a> zijn een goede match!. <h4>Bewaaradvies</h4> Je kunt pastasalade met pesto tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Pesto kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Vries de pastasalade zelf niet in: pasta en mozzarella zijn niet geschikt in om te vriezen.