- 
											1
											Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Giet af en spoel onder koud water af. 
										
- 
											2
											Was de komkommer goed en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijst en snijd de komkommerrepen in plakjes. 
										
- 
											3
											Giet de olie van de sardines en snijd de filets in stukjes. 
										
- 
											4
											Vermeng de pasta met de komkommer, de sardines, de ui en de olijven. 
										
- 
											5
											Roer de mayonaise los met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. 
										
- 
											6
											Schep dit door de pasta en laat een half uur op smaak komen. 
										
- 
											7
											Leg de slabladeren op een platte schaal en schep hier de pastasalade bovenop. Serveer direct.
										
 
							
							voedingswaarde (per 100 gram/ml)
							
									
										| energie | 485 kcal | 
									
										| vet | 18 gram | 
									
										| verzadigd vet | 3 gram | 
									
										| koolhydraten | 58 gram | 
									
										| eiwit | 20 gram |