4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met sardines

Pastasalade met sardines

ingrediënten


20 min
4 personen
1 krop sla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes sardinefilets

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

300 gram schelpjespasta

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Giet af en spoel onder koud water af.
  • 2 Was de komkommer goed en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijst en snijd de komkommerrepen in plakjes.
  • 3 Giet de olie van de sardines en snijd de filets in stukjes.
  • 4 Vermeng de pasta met de komkommer, de sardines, de ui en de olijven.
  • 5 Roer de mayonaise los met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Schep dit door de pasta en laat een half uur op smaak komen.
  • 7 Leg de slabladeren op een platte schaal en schep hier de pastasalade bovenop. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté