4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn

ingrediënten


20 min
4 personen
85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

90 gram rode pesto

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

320 gram tonijnstukken in water
250 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in 8 min. beetgaar.
  • 2 Halveer intussen de tomaatjes. Laat de tonijn uitlekken. Snipper de ui.
  • 3 Giet de penne en broccoli af. Spoel in een vergiet onder stromend water koud en laat uitlekken.
  • 4 Meng de penne en broccoli met de pesto. Schep de tomaatjes, tonijn, ui en rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schep de salade op 4 borden.

bereidingstip

Laat de gekookte pasta afkoelen voordat je de tonijn en andere ingrediënten toevoegt. Zo voorkom je dat de tonijn zurig wordt door de warmte en blijft de salade lekker fris. . <h4>Zomers (bij)gerecht of lunch</h4> Serveer deze pastasalade gekoeld op een warme zomerdag. Lekker als lunch, maar ook ideaal als bijgerecht bij gegrilde gerechten. . <h4>Vegatip</h4> Vervang de tonijn door kikkererwten of feta voor een vegetarische variant. Zo behoud je de eiwitrijke en hartige smaak zonder vis. . <h4>Advies type pasta</h4> Gebruik een stevige pastasoort zoals fusilli, penne of farfalle. Deze nemen de dressing goed op en blijven stevig, ook als je de salade vooraf maakt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 498 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 36 gram