- 1 Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in 8 min. beetgaar.
- 2 Halveer intussen de tomaatjes. Laat de tonijn uitlekken. Snipper de ui.
- 3 Giet de penne en broccoli af. Spoel in een vergiet onder stromend water koud en laat uitlekken.
- 4 Meng de penne en broccoli met de pesto. Schep de tomaatjes, tonijn, ui en rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schep de salade op 4 borden.
bereidingstip
Laat de gekookte pasta afkoelen voordat je de tonijn en andere ingrediënten toevoegt. Zo voorkom je dat de tonijn zurig wordt door de warmte en blijft de salade lekker fris. . <h4>Zomers (bij)gerecht of lunch</h4> Serveer deze pastasalade gekoeld op een warme zomerdag. Lekker als lunch, maar ook ideaal als bijgerecht bij gegrilde gerechten. . <h4>Vegatip</h4> Vervang de tonijn door kikkererwten of feta voor een vegetarische variant. Zo behoud je de eiwitrijke en hartige smaak zonder vis. . <h4>Advies type pasta</h4> Gebruik een stevige pastasoort zoals fusilli, penne of farfalle. Deze nemen de dressing goed op en blijven stevig, ook als je de salade vooraf maakt.