4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pastasalade met tonijn en gerookte forel

Pastasalade met tonijn en gerookte forel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise
50 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

12 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte forelfilets
1 blikje tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Kook de pastaschelpjes beetgaar in water met zout. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd intussen de steeltjes van de basilicum en scheur de blaadjes.
  • 2 Verhit de grillpan en bestrijk met olie. Gril de plakken courgette een paar minuten om en om. Neem uit de pan en bestrooi met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar met de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper.
  • 4 Schep in een schaal de pasta, vis, gegrilde courgette, tomaatjes, olijven, basilicumsteeltjes en dressing door elkaar. Bestrooi met basilicumblaadjes. Lekker met een tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 36 gram