6 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastei met roze zalm en doperwtjes

Pastei met roze zalm en doperwtjes

ingrediënten


bestellen
15 min
6 personen
400 milliliter visbouillon van tablet
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
3 eetlepels bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
125 milliliter crème fraîche

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
125 milliliter demi crème fraîche

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.65
200 gram diepvriesdoperwten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
400 gram aardappelblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 blikjes roze zalm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.18
3 eetlepels verse peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.59
1 ei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39

benodigdheden

6 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
  • 2 Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes.
  • 3 Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie.
  • 4 Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan.
  • 5 Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 20 gram