6 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastei met roze zalm en doperwtjes

Pastei met roze zalm en doperwtjes

ingrediënten


15 min
6 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes roze zalm

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardappelblokjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter visbouillon van tablet
3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
  • 2 Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes.
  • 3 Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie.
  • 4 Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan.
  • 5 Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 20 gram