4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Pasteitje met groenten

Pasteitje met groenten

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
2 eetlepels gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

100 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 gram bospenen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 stengels bleekselderij

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 lente-/bosuitjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels ketjap manis

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de pasteibakjes 5-7 minuten in het midden van de oven zodat ze warm worden.
  • 2 Blancheer de peultjes en bospeen, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de peultjes, de wortel, de bleekselderij en de bosui 5 minuten.
  • 4 Schep de taugé en de ketjap erdoor.
  • 5 Vul de pasteitjes met dit mengsel en garneer met de gefrituurde uitjes.

wijnadvies

Bij dit recept past fris wit. Droge witte huiswijn is een prima optie. Wat extra cachet krijgt u door Sea Breeze te schenken of de droge witte Bordeaux van Bellevue Rougier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st